Jónás Vera & Launching Gagarin: Utcai Stúdió & DIY hangszerek @ Loyalty to Art / Budapest vol. 1.

2021.12.04. 15:00-22:00 / Szimpla Kert
1075 Budapest, Kazinczy u. 14.
www.szimpla.hu

A Launching Gagarin Records & Management független menedzsment és lemezkiadó 2014-ben Budapesten alakult sokszínű zenei palettáról válogatva az általuk képviselt zenekarokat. A jelenleg öt magyar zenekarral dolgozik együtt, amelyek közül a Jónás Vera Experiment az egyik legjelentősebb. Jónás Vera egy igen sokoldalú dalszerző-énekes. A saját zenekarát több, mint 10 éve vezeti, de emellett folyamatosan több együttműködésben is részt vesz párhuzamosan. 

A Loyalty to Art / Budapest vol. 1. eseményen a Launching Gagarin és Jónás Vera a Magyarország legnagyobb világzenei hangszerválasztékát forgalmazó Ethnosound hangszerbolttal együttműködve invitálja az eseményre látogatókat Utcai Stúdiójukba és hangszerkészítő workshopjukra. A résztvevők a zenekészítés és a hangkeltés élményét szubjektív módon tapasztalhatják meg, hiszen saját szerzeményeket és hangszereket készíthetnek a programon.

Az Ethnosound csapata a világ tradicionális zenei kultúrái iránt érzékeny zenerajongókból, zenészekből áll, akik azzal a céllal indítottuk vállalkozásukat, hogy e kulturális értékeket és a zenélés örömét, közösségformáló erejét, testre-lélekre gyakorolt jótékony hatását minél szélesebb közönséghez eljuttassuk. Az európai szinten is kimagasló választékkal rendelkező hangszerparkjuk értékesítése mellett rendszeresen szervez világzenei koncerteket, zenés (dobos) foglalkozásokat és hangszerbemutatókat minden korosztálynak. Kínálatukban az igazi profik mellett a zenével épp csak ismerkedő érdeklődők is megtalálják a tudásuknak és pénztárcájuknak megfelelő hangszert.

Jónás Vera nagyon szívesen dolgozik zenészekkel és nem zenészekkel egyaránt olyan művészeti projektekben, amelyekhez saját, egyedi nézőpontját is hozzá tudja tenni. Úgy gondolja, hogy ha a művészek találnak egy olyan fórumot, ahol meg tudják osztani egymással a gondolataikat, kétségeiket és nehézségeiket, együtt jóval könnyebben találnak rá jó megoldást. Amikor a Launching Gagarin Records & Management alapítói egy művésszel eldöntik, hogy együtt fognak dolgozni, biztosak akarnak lenni benne, hogy a közösen eltöltött idő inkább szórakozásnak minősül, nem pedig munkának. Számukra a művészekkel való hosszútávú egymüttműködés záloga a hasonló gondolkodásmódban rejlik, így nem a zenei stílusok alapján döntenek portfóliójukról.

https://launchinggagarin.com/
https://verajonas.com/
https://ethnosound.hu/

Utcai Stúdió

Gyere velünk utcastúdiózni! A helyszín: a Szimplakert piactere. A felvétel készítői: egy laptop, hangszerek, és Te. Kötelező feltételek: zéró zenei előképzettség, zéró stressz, nyitottság és kettő darab fül. (Ha mégis van zenei előképzettséged még beengedünk :))
Segítségünkre lesz az Ethnosound csodálatos hangszerparkja, amit úgy szólaltatsz meg, ahogy jólesik, de énekelhetsz, szavalhatsz, vagy akár kedvenc mesédet is elmondhatod, amit rögzítünk és a nap végére teljes értékű dalokká formálunk. Az alkotás mindannyiunké, vedd ki a részed!


DIY hangszerkészítés

Mi jut eszedbe, ha meglátsz egy tejesüveget? Vagy egy befőttes gumit? Vagy sok-sok műanyag kupakot? Hogy tegnap elfelejtettél elmosogatni? Nekünk az, hogy ha a befőttes gumival a műanyag kupakokat a tejesüvegre rögzítjük, és egy kiskanállal elkezdjük ütögetni, akkor abból egy olyan hang jön ki, amelyet semmilyen más hangszer nem tud. És mi legyen a neve ennek a hangszernek? Képzelj el egy asztalt, ahol sok-sok (látszólag) hétköznapi tárgy fekszik. Első ránézésre hulladéknak tűnhet, de ha egy picit más szemmel nézel rá, akkor megannyi megszólaltatható eszközt lehet belőle készíteni. Engedd el a fantáziádat! Csináljunk olyan hangszert, ami még sose volt, és nevezzük el!